ערכו דף זה
שוחחו על דף זה
היסטוריית הדף
 
תק"ח

גרסה מתאריך 00:45, 20 באוקטובר 2007 מאת Amosn (שיחה | תרומות)

תק"ח= תקציב חברים עד תחילת שנות ה-80 נוהלו כספי החברים בשיטת ה"קופונים". רוב צרכי החברים הוקצו כזכויות לקבלת מצרכים: הלבשה, הנעלה, "אספקה קטנה" ,"נסיעות קרובים" , "חלוקה חופשית ברמפה". אך כסף מזומן ניתן היה לקבל ב-"קופת בית" כנגד קופונים. הקופונים הוקצו לחבר או למשפחה על סמך פרמטרים של מצב משפחתי בלבד.

כאשר השתוללה האינפלציה בישראל בשנות ה-70 נוצרה בעיה של התאמת יתרת הקופונים למדד המחירים כך שמדי רבעון היו החברים מגיעים עם יתרת הקופונים שנשארו ברשותם אל נציג הגזבר, ושם קיבלו תוספת לפי שיעור ההתיקרות בתקופה.

בשנת 1981 הוחלט על כניסה לעולם המחשבים, ועדת המשק אישרה הצעה של צוות מיוחד אשר מונה לבחירת סוג המחשב ומערכת התוכנה המתאימים לניהול משקי. כך נבחר לאחר ויכוח ממושך מחשב IBM מסוכ s/36 שהצטיין בזכרון ענק 64K ודיסק דמיוני בקיבולת של 64 MB !!!

התכנות התבצע בשפת RPG שראשיתה עוד בדור שבו המחשב קרא הוראות מכרטיסי קרטון מנוקבים,אך שפה זאת אפשרה עיבוד זריז של נתונים רבים בשיטות שפיתחה חברת IBM .

התחלנו ( אבשלום לב ועמוס נבו ) לפתח תוכנה לניהול התקציבים האישיים , ותוך מספר שבועות יכולנו להציג את המערכת הבסיסית ולהתחיל את המעבר מקופונים לניהול חשבונות ממוחשב.

הוקם למעשה לראשונה בסיס נתונים של אוכלוסיית הקיבוץ על מאפייניה השונים, הוגדרו הקצבות למספר סעיפים מצומצם ןבמיוחד היתה הפרדה בין התקציב האישי לתקציב הריהוט. כל אחד מהם נוהל על בסיס הצמדה למדד ספציפי.

עם הזמן הומרו יותר ויותר "זכויות" להקצבה כספית והגענו ל-"תקציב כולל" למעשה בתהליך ארוך והדרגתי הופרטו תקציבים ציבוריים ונקבעה אופן החלוקה של התקציב לפרטים.

החלק של התקציב האישי בתוך בך הוצאות הקיום עלה מ- 10% למיטב זכרוני עד כ- 48% כיום ( 2007 ), והשינוי דרש התמודדות לא פשוטה עם הרגלים עתיקים ו"זכויות היסטוריות" שקשה היה לפרוע אותם: נזכיר למשל את חוב הריהוט ובנק הנקודות של זכויות נסיעה לחו"ל שהצטברו לממדי ענק ואשר העברתם לתקציב החברים כיתרה פנויה לשימוש חופשי דרשה פרישה משל למעלה מ- 10 שנים.

התןצאה: ככל הנראה כיום יש בשיטה הנוכחית גמישות רבה ואפדרות שימוש לפי העדפה אישית או משפחתית.

מי מעלה על דעתו היום שיטות של חלוקת חולצות שבת או הקצבה של טבלת שוקולד אחת לחודש למשפחה.