ערכו דף זה
שוחחו על דף זה
היסטוריית הדף
 
עין השופט בית ודרך

(הבדלים בין גרסאות)

גרסה מתאריך 09:00, 17 באוגוסט 2007 (עריכה)
Admin (שיחה | תרומות)

→ עבור להשוואת הגרסאות הקודמת
גרסה נוכחית (16:15, 23 באוקטובר 2010) (עריכה) (ביטול)
יגאל (שיחה | תרומות)

 
(21 גרסאות אמצעיות לא מוצגות.)
שורה 1: שורה 1:
-[[תמונה:תוקעים_יתדות_לגדר.jpg|left|thumb|250px|העליה לג'וערה - תוקעים יתדות לגדר]] 
חברי עין-השופט עלו על הקרקע ב -5/7/37 , כ"ו בתמוז התרצ"ז, חברי עין-השופט עלו על הקרקע ב -5/7/37 , כ"ו בתמוז התרצ"ז,
לגבעת ג'וערה. כעבור שנה עברו לנקודת הקבע, היא עין-השופט. לגבעת ג'וערה. כעבור שנה עברו לנקודת הקבע, היא עין-השופט.
שורה 5: שורה 4:
בטרם העלייה לג'וערה, שהו חברי הקיבוץ חמש שנים במושבה חדרה, שם הכשירו את עצמם לחיי הקיבוץ. בטרם העלייה לג'וערה, שהו חברי הקיבוץ חמש שנים במושבה חדרה, שם הכשירו את עצמם לחיי הקיבוץ.
-בחדרה נוצר גם האיחוד בין גרעין השוה"צ מפולין, "בניר", לבין הגרעין הראשון של השומר-הצעיר מצפון אמריקה, לכדי קיבוץ אחד. +בחדרה נוצר גם האיחוד בין גרעין השוה"צ מפולין, "בניר", לבין הגרעין הראשון של [[השומר-הצעיר]] מצפון אמריקה, לכדי קיבוץ אחד.
הקיבוץ הוא הראשון לעלייה החלוצית מצפון אמריקה. הקיבוץ הוא הראשון לעלייה החלוצית מצפון אמריקה.
עליית הקיבוץ לרמת-מנשה, נערכה במסגרת התיישבות "חומה ומגדל". האזור נקרא אז בטעות "הרי-אפרים", ועין השופט היה חלוץ היישובים במקום. עליית הקיבוץ לרמת-מנשה, נערכה במסגרת התיישבות "חומה ומגדל". האזור נקרא אז בטעות "הרי-אפרים", ועין השופט היה חלוץ היישובים במקום.
במשך כל השנים היה הקיבוץ שותף ומוביל במערכות ההתיישבות, הביטחון והקליטה. השלמות, גרעינים תנועתיים וחברות נוער רבות התחנכו בעין השופט, חלקם הפכו לשותפים בבניית הקיבוץ וחלקם הגשימו בקיבוצים אחרים. במשך כל השנים היה הקיבוץ שותף ומוביל במערכות ההתיישבות, הביטחון והקליטה. השלמות, גרעינים תנועתיים וחברות נוער רבות התחנכו בעין השופט, חלקם הפכו לשותפים בבניית הקיבוץ וחלקם הגשימו בקיבוצים אחרים.
-בעין-השופט היו 109 אולפנים משנת 1951. +בעין-השופט היו 114 אולפנים משנת 1951.
אלפי תלמידים, עשרות רבות של בוגרי אולפן, נשארו בעין-השופט והפכו את הקיבוץ לביתם. אלפי תלמידים, עשרות רבות של בוגרי אולפן, נשארו בעין-השופט והפכו את הקיבוץ לביתם.
קיבוץ עין-השופט היה שותף ומוביל במשך כל השנים, במפעל בית ראשון במולדת ובקליטת נוער עולה מרוסיה. קיבוץ עין-השופט היה שותף ומוביל במשך כל השנים, במפעל בית ראשון במולדת ובקליטת נוער עולה מרוסיה.
שורה 17: שורה 16:
== [[אוכלוסיית הקיבוץ]] == == [[אוכלוסיית הקיבוץ]] ==
-מונה היום כ- 730 נפש, מהם 480 חברים ומועמדים, 166 ילדים עד גיל 18, והשאר אולפן, מתנדבים הורים ותושבים.+מונה היום ( סוף שנת 2009)797 נפש, מהם 466 חברים ומועמדים ( מהם 388 חברים , שלושה יותר מ- 2008) , 182 ילדים עד גיל 18, 20 חיילים והשאר אולפן, מתנדבים, בית ראשון במולדת הורים ותושבים.
== תרבות וחברה == == תרבות וחברה ==
הקיבוץ מקיים פעילות תרבותית סדירה וענפה הכוללת: הקיבוץ מקיים פעילות תרבותית סדירה וענפה הכוללת:
-חגיגה משותפת של חגי ישראל, טיולים, מפגשי תרבות, עיתון פנימי היוצא פעם בשבוע , וידאו, חוגי לימוד, הובלת פרוייקט "קהילה לומדת", מועדון פאב צעירים, קבלות שבת, ומועדונים לדור הביניים ולדור הוותיקים, ועוד ועוד… +חגיגה משותפת של חגי ישראל, טיולים, מפגשי תרבות, עיתון פנימי היוצא פעם בשבוע , וידאו, חוגי לימוד, הובלת פרוייקט "קהילה לומדת"," חברים מספרים", מועדון פאב צעירים, קבלות שבת, ומועדונים לדור הביניים ולדור הוותיקים, ועוד ועוד…
אנו רואים בפעילות התרבותית ובשיתוף החברים בכל הנעשה ע"י התקשורת הפנימית, חלק מרכזי בחיי החברה שלנו - ומקדישים לכך מאמצים רבים. אנו רואים בפעילות התרבותית ובשיתוף החברים בכל הנעשה ע"י התקשורת הפנימית, חלק מרכזי בחיי החברה שלנו - ומקדישים לכך מאמצים רבים.
שורה 28: שורה 27:
== חינוך == == חינוך ==
ילדינו מתחנכים עד גיל שש בבית, ומכיתה א' לומדים בבית הספר המשותף לחמשת קיבוצי ההר, "עומרים". אחה"צ פועלת חברת הילדים במסגרת של חינוך משלים בבית. ילדינו מתחנכים עד גיל שש בבית, ומכיתה א' לומדים בבית הספר המשותף לחמשת קיבוצי ההר, "עומרים". אחה"צ פועלת חברת הילדים במסגרת של חינוך משלים בבית.
-מכיתה ז', הם לומדים בביה"ס התיכון מגידו, ושותפים בחברת הנעורים האיזורית "רעות", המשותפת לרוב ישובי האזור.+מכיתה ז', הם לומדים בביה"ס התיכון מגידו, ושותפים בחברת הנעורים האיזורית "רעות", המשותפת לרוב ישובי האזור.בשנה האחרונה הופסקה מערכת השינה בפנימייה של "רעות" דבר שחייב שינויים מסויימים בפעילות והתמודדות עם ירידה בהשתתפות של הקבוצות הבוגרות.
שורה 39: שורה 38:
== צעירים וקליטה == == צעירים וקליטה ==
דגש רב מושם על הפעילות של צעירי הקיבוץ, בשילובם באחריות ובמעורבות לחיים החברתיים והמשקיים. דגש רב מושם על הפעילות של צעירי הקיבוץ, בשילובם באחריות ובמעורבות לחיים החברתיים והמשקיים.
-כ-30 מצעירי הקיבוץ לומדים בהסדר לימודים. בוגרי ההסדר משולבים עם סיום לימודיהם, בעבודות התואמות את צרכי הקיבוץ ועונות על רצונם וכישוריהם, רבים מהם נמצאים כבר בעמדות של אחריות והנהגה בענפי המשק ובתפקידים וועדות של הקיבוץ.+כ-30 מצעירי הקיבוץ לומדים בהסדר לימודים. בוגרי ההסדר משולבים עם סיום לימודיהם, בעבודות התואמות את צרכי הקיבוץ ועונות על רצונם וכישוריהם, רבים מהם נמצאים כבר בעמדות של אחריות והנהגה בענפי המשק ובתפקידים בוועדות של הקיבוץ.<br />
 + '''''''''ערכי ליבה'''''''''<br />
בשנת 2002 התקיים תהליך של בירור ערכי הליבה ואורחות החיים של הקיבוץ. בשנת 2002 התקיים תהליך של בירור ערכי הליבה ואורחות החיים של הקיבוץ.
הערכים שנבחרו הם: הערכים שנבחרו הם:
שורה 45: שורה 45:
* 2. ערבות הדדית בחינוך ובריאות. * 2. ערבות הדדית בחינוך ובריאות.
* 3. בעלות משותפת על אמצעי הייצור. * 3. בעלות משותפת על אמצעי הייצור.
-בעקבות תהליך זה: עברנו למודל התנהלות של משק-חברה. הקמנו קרן חיים, העלנו את גובה החיסכון הפנסיוני, החלטנו על פרק רדום בתקנון הקיבוץ, ישנם שינויים מסוימים בחלוקת התקציבים; אושר לרכוש רכב פרטי, אך הדבר כמעט ולא נוצל, לנוכח הסידור השיתופי המצוין של צי הרכב על-ידי הקיבוץ.+בעקבות תהליך זה: עברנו למודל התנהלות של משק-חברה. הוחלט על הקמת קרן חיים, העלנו את גובה החיסכון הפנסיוני, החלטנו על פרק רדום בתקנון הקיבוץ, ישנם שינויים מסוימים בחלוקת התקציבים; אושר לרכוש רכב פרטי, אך הדבר כמעט ולא נוצל, לנוכח הסידור השיתופי המצוין של צי הרכב על-ידי הקיבוץ.
- +מדי כמה שנים עולה התביעה לבדוק מחדש גם את ערכי הליבה וגם את נוהלי החיים ובמיוחד את הערך של שוויון בעבודה, עד כה חזר הקיבוץ ודבק בעקרון זה.
 +לאחרונה הוחלט על הובלת תהליך לבחינת עתיד הקיבוץ בשנים הקרובות, נערך שאלון עמדות בעזרת המכון לחקר הקיבוץ באוני' חיפה ובחודשים אוקטובר-נובמבר 2010 מתקיים מעגל של שיחות עם חברי הקיבוץ בהנחיית שתי מנחות ממכון "גבים" ובניהול של מזכירות הקיבוץ.
== בנייה חדשה == == בנייה חדשה ==
-בשנים האחרונות הקיבוץ משקיע משאבים רבים בבנייה.הסתיימה בניית 18 היחידות הראשונות, בשכונה בה מתוכננות להיבנות 36 יחידות, והוחלט לבנות שש יחידות נוספות במהלך 2007-2008 ואח"כ עוד עד להשלמת 36 היחידות. מטרתה של הבנייה החדשה היא לענות +בשנים האחרונות הקיבוץ משקיע משאבים רבים בבנייה חדשה.הסתיימה בניית 34 היחידות שתוכננו. מטרתה של הבנייה החדשה היא לענות על צרכי הדיור של החברים, במיוחד על אלה של השכבות הצעירות, וכן לענות על מטרה נוספת שהצבנו לעצמנו: קליטת 20 משפחות צעירות בחמש שנים, מטרה שחלקה כבר הוגשמה. הסתיימה עבודת שיפוץ של 13 יחידות של דירות קבע וזאת על מנת להגדיל את רווחת החברים מדור הביניים ומן הדור הוותיק , ולצמצם פערים בתחום השיכון. שיפוץ חלק מ- 26 יחידות נוספות נמצא בעיצומו .
-על צרכי הדיור של החברים, במיוחד על אלה של השכבות הצעירות, וכן לענות על מטרה נוספת שהצבנו לעצמנו: קליטת 20 משפחות צעירות בחמש שנים. השנה, נתחיל פרויקט גדול של שיפוץ דירות קבע וזאת על מנת להגדיל את רווחת החברים מדור הביניים , ולצמצם פערים בתחום השיכון. +
-[[תמונה:קשת_מעל_ראשית.jpg|left|thumb|250px|מבט חורפי מזרחה]]+[[תמונה:קשת_מעל_ראשית.jpg|left|thumb|250px|מבט חורפי מזרחה.צילום: בתיה רזניק]]
== ענפי המשק == == ענפי המשק ==
בעין-השופט חמישה ענפים חקלאיים, המבוססים על ידע ומקצועיות: בעין-השופט חמישה ענפים חקלאיים, המבוססים על ידע ומקצועיות:
שורה 61: שורה 61:
== עובדי חוץ == == עובדי חוץ ==
-ענף הולך וגדל, המהווה כיום 7% מן הערך המוסף של כלל המשק. סה"כ כ-70 חברים עובדים מחוץ לקיבוץ.+ענף הולך וגדל, המהווה כיום 7% מן הערך המוסף של כלל המשק. סה"כ כ-70 חברים עובדים מחוץ לקיבוץ.<br /><br />ענפונים<br />
 + 
 +קיימים בעין השופט 25 ענפונים עם הכנסה כוללת צפוייה לשנת 2010 של קרוב לשלושה מיליון ש"ח.
את מרבית הכנסותיו מקבל הקיבוץ משלושת מפעליו: מיברג, אלתם ומאג. את מרבית הכנסותיו מקבל הקיבוץ משלושת מפעליו: מיברג, אלתם ומאג.
'''[[מברג]]:'''<br /> '''[[מברג]]:'''<br />
-המפעל נוסד ב - 1951 והוא הספק הגדול בארץ כיום לברגים ומוצרי כבישה קרה. במפעל עובדים כ- 60 חברים וכ- 90 שכירים, +המפעל נוסד ב - 1951 והוא הספק הגדול בארץ כיום לברגים ומוצרי כבישה קרה. במפעל עובדים כ- 60 חברים וכ- 50 שכירים,
ועל לקוחותיו בשוק הישראלי נמנים יצרני מוצרי החשמל, חממות, קונסטרוקציות וכו', ועל לקוחותיו בשוק הישראלי נמנים יצרני מוצרי החשמל, חממות, קונסטרוקציות וכו',
בשוק הייצוא, מתמחה המפעל במוצרים לתעשיית הרכב העולמית כגון: בשוק הייצוא, מתמחה המפעל במוצרים לתעשיית הרכב העולמית כגון:
G.M ,OPEL ופיז'ו/ סיטרואן. G.M ,OPEL ופיז'ו/ סיטרואן.
-בימים אלה עוסקים בפיתוח נוסף, שיבסס את המפעל בתעשיות הרכב של ארה"ב. +בימים אלה עוסקים בפיתוח נוסף, שיבסס את המפעל בתעשיות הרכב של ארה"ב ובאירופה.
-מחזור המכירות מתקרב ל- 100 מיליון.+
'''[[אלתם]]:'''<br /> '''[[אלתם]]:'''<br />
נוסד בשנת 1967 והוא המפעל המוביל בשוק המשנקים והמצתים לתאורה. נוסד בשנת 1967 והוא המפעל המוביל בשוק המשנקים והמצתים לתאורה.
-במפעל עובדים כ- 95 חברים, ביניהם גם חברים בגילאי 80+, ו- 65 שכירים.+במפעל עובדים כ- 95 חברים, ביניהם גם חברים בגילאי 80+, ו- 50 שכירים.
המפעל מקיים קשרי שיתוף פעולה ומסחר עם המפעל המוביל באירופה ואסלו שוואבה, לייצור משנקים ואביזרי תאורה. קשר זה תורם להרחבת הידע והגדלת השווקים למוצרי המפעל. בנוסף, פיתח המפעל קווי מוצרים בתחומי הכבישה הקרה של פח וליפוף חוטי נחושת, המבוססים על היכולת והתשתית הטכנולוגית. המפעל מקיים קשרי שיתוף פעולה ומסחר עם המפעל המוביל באירופה ואסלו שוואבה, לייצור משנקים ואביזרי תאורה. קשר זה תורם להרחבת הידע והגדלת השווקים למוצרי המפעל. בנוסף, פיתח המפעל קווי מוצרים בתחומי הכבישה הקרה של פח וליפוף חוטי נחושת, המבוססים על היכולת והתשתית הטכנולוגית.
-בניין חדש נחנך לאחרונה במפעל, וכבר מאכלס שתי מחלקות פעילות. +בניין חדש נחנך לפני שנתיים. וכבר מאכלס שתי מחלקות פעילות.
-מחזור המכירות הגיע בשנת 2006 ל – 110 מיליון ₪. +
'''מאג:''' <br /> '''מאג:''' <br />
חברה חדשה. נוסדה בשנת 1999, משיתוף פעולה בין שני המפעלים הוותיקים של הקיבוץ. חברה חדשה. נוסדה בשנת 1999, משיתוף פעולה בין שני המפעלים הוותיקים של הקיבוץ.
-החברה מספקת מכלולים לתעשיית הרכב בארה"ב. צבר ההזמנות לשנים 2007-2003, הוא כ- 35 מיליון $ לשנה. +החברה מספקת מכלולים לתעשיית הרכב בארה"ב. צבר ההזמנות לשנים 2007-2003, היה כ- 35 מיליון $ לשנה.
-לחברה קווי הרכבה בעין השופט, והיא הקימה מפעל נוסף בטנסי שבארה"ב.+לחברה היו עד לפני זמן קצר קווי הרכבה בעין השופט שהועברו לאחרונה למפעל החברה בקלינטון טנסי.
-לקיבוץ 52% בבעלות על המפעל, וב- 48% הנוספים מחזיקים עמנו שני שותפים, כל אחד ב- 24%. חלקנו בהכנסות ב- 2006 הגיע ל- 68 מיליון ש"ח מש"ח.+לקיבוץ 52% בבעלות על המפעל, וב- 48% הנוספים מחזיקים עמנו שני שותפים, כל אחד ב- 24%.
 +<br /><br />
 +יגאל וילפנד.
שורה 90: שורה 93:
* [http://www.eltam-eh.co.il אתר הבית של אלתם] * [http://www.eltam-eh.co.il אתר הבית של אלתם]
* [http://www.mag.co.il אתר הבית של מאג] * [http://www.mag.co.il אתר הבית של מאג]
 +
 +
 +[[Category:ע]]

גרסה נוכחית

חברי עין-השופט עלו על הקרקע ב -5/7/37 , כ"ו בתמוז התרצ"ז, לגבעת ג'וערה. כעבור שנה עברו לנקודת הקבע, היא עין-השופט. הקיבוץ נקרא על שמו של השופט לואיס ד. ברנדייס, ממנהיגיה הדגולים של יהדות ארה"ב. בטרם העלייה לג'וערה, שהו חברי הקיבוץ חמש שנים במושבה חדרה, שם הכשירו את עצמם לחיי הקיבוץ.

בחדרה נוצר גם האיחוד בין גרעין השוה"צ מפולין, "בניר", לבין הגרעין הראשון של השומר-הצעיר מצפון אמריקה, לכדי קיבוץ אחד. הקיבוץ הוא הראשון לעלייה החלוצית מצפון אמריקה. עליית הקיבוץ לרמת-מנשה, נערכה במסגרת התיישבות "חומה ומגדל". האזור נקרא אז בטעות "הרי-אפרים", ועין השופט היה חלוץ היישובים במקום. במשך כל השנים היה הקיבוץ שותף ומוביל במערכות ההתיישבות, הביטחון והקליטה. השלמות, גרעינים תנועתיים וחברות נוער רבות התחנכו בעין השופט, חלקם הפכו לשותפים בבניית הקיבוץ וחלקם הגשימו בקיבוצים אחרים.

בעין-השופט היו 114 אולפנים משנת 1951. אלפי תלמידים, עשרות רבות של בוגרי אולפן, נשארו בעין-השופט והפכו את הקיבוץ לביתם. קיבוץ עין-השופט היה שותף ומוביל במשך כל השנים, במפעל בית ראשון במולדת ובקליטת נוער עולה מרוסיה.


תוכן עניינים

אוכלוסיית הקיבוץ
מונה היום ( סוף שנת 2009)797 נפש, מהם 466 חברים ומועמדים ( מהם 388 חברים , שלושה יותר מ- 2008) , 182 ילדים עד גיל 18, 20 חיילים והשאר אולפן, מתנדבים, בית ראשון במולדת הורים ותושבים.


תרבות וחברה
הקיבוץ מקיים פעילות תרבותית סדירה וענפה הכוללת: חגיגה משותפת של חגי ישראל, טיולים, מפגשי תרבות, עיתון פנימי היוצא פעם בשבוע , וידאו, חוגי לימוד, הובלת פרוייקט "קהילה לומדת"," חברים מספרים", מועדון פאב צעירים, קבלות שבת, ומועדונים לדור הביניים ולדור הוותיקים, ועוד ועוד… אנו רואים בפעילות התרבותית ובשיתוף החברים בכל הנעשה ע"י התקשורת הפנימית, חלק מרכזי בחיי החברה שלנו - ומקדישים לכך מאמצים רבים.


חינוך
ילדינו מתחנכים עד גיל שש בבית, ומכיתה א' לומדים בבית הספר המשותף לחמשת קיבוצי ההר, "עומרים". אחה"צ פועלת חברת הילדים במסגרת של חינוך משלים בבית. מכיתה ז', הם לומדים בביה"ס התיכון מגידו, ושותפים בחברת הנעורים האיזורית "רעות", המשותפת לרוב ישובי האזור.בשנה האחרונה הופסקה מערכת השינה בפנימייה של "רעות" דבר שחייב שינויים מסויימים בפעילות והתמודדות עם ירידה בהשתתפות של הקבוצות הבוגרות.


קהילה וחברה
הקיבוץ מקיים מערכת מסודרת של קבלת החלטות ודיון ציבורי. כל שבוע בצהרי יום שישי מתקיימת אסיפה כללית בה יש זכות השתתפות והשפעה לכל החברים. מתקיימים בה דיונים ומוחלטות החלטות בכל נושאי החיים של הקיבוץ. דיון מוקדם מתקיים בנושאים אלה במזכירות הקיבוץ ובמזכירות המשקית. המפעלים, ועדות הקיבוץ והתפקידים המרכזיים, מאוישים ומנוהלים כולם ע"י חברינו. פעילות רבה נעשית בתחום משאבי אנוש, בתחום בדיקת כל ענפי המשק, תקנון העבודה ומאמץ מתמיד להשגת פרנסה טובה יותר של החברים.


צעירים וקליטה
דגש רב מושם על הפעילות של צעירי הקיבוץ, בשילובם באחריות ובמעורבות לחיים החברתיים והמשקיים. כ-30 מצעירי הקיבוץ לומדים בהסדר לימודים. בוגרי ההסדר משולבים עם סיום לימודיהם, בעבודות התואמות את צרכי הקיבוץ ועונות על רצונם וכישוריהם, רבים מהם נמצאים כבר בעמדות של אחריות והנהגה בענפי המשק ובתפקידים בוועדות של הקיבוץ.

''''ערכי ליבה''''

בשנת 2002 התקיים תהליך של בירור ערכי הליבה ואורחות החיים של הקיבוץ. הערכים שנבחרו הם:

  • 1. שוויון ערך בעבודה.
  • 2. ערבות הדדית בחינוך ובריאות.
  • 3. בעלות משותפת על אמצעי הייצור.

בעקבות תהליך זה: עברנו למודל התנהלות של משק-חברה. הוחלט על הקמת קרן חיים, העלנו את גובה החיסכון הפנסיוני, החלטנו על פרק רדום בתקנון הקיבוץ, ישנם שינויים מסוימים בחלוקת התקציבים; אושר לרכוש רכב פרטי, אך הדבר כמעט ולא נוצל, לנוכח הסידור השיתופי המצוין של צי הרכב על-ידי הקיבוץ. מדי כמה שנים עולה התביעה לבדוק מחדש גם את ערכי הליבה וגם את נוהלי החיים ובמיוחד את הערך של שוויון בעבודה, עד כה חזר הקיבוץ ודבק בעקרון זה. לאחרונה הוחלט על הובלת תהליך לבחינת עתיד הקיבוץ בשנים הקרובות, נערך שאלון עמדות בעזרת המכון לחקר הקיבוץ באוני' חיפה ובחודשים אוקטובר-נובמבר 2010 מתקיים מעגל של שיחות עם חברי הקיבוץ בהנחיית שתי מנחות ממכון "גבים" ובניהול של מזכירות הקיבוץ.

בנייה חדשה
בשנים האחרונות הקיבוץ משקיע משאבים רבים בבנייה חדשה.הסתיימה בניית 34 היחידות שתוכננו. מטרתה של הבנייה החדשה היא לענות על צרכי הדיור של החברים, במיוחד על אלה של השכבות הצעירות, וכן לענות על מטרה נוספת שהצבנו לעצמנו: קליטת 20 משפחות צעירות בחמש שנים, מטרה שחלקה כבר הוגשמה. הסתיימה עבודת שיפוץ של 13 יחידות של דירות קבע וזאת על מנת להגדיל את רווחת החברים מדור הביניים ומן הדור הוותיק , ולצמצם פערים בתחום השיכון. שיפוץ חלק מ- 26 יחידות נוספות נמצא בעיצומו .

מבט חורפי מזרחה.צילום: בתיה רזניק
מבט חורפי מזרחה.צילום: בתיה רזניק

ענפי המשק
בעין-השופט חמישה ענפים חקלאיים, המבוססים על ידע ומקצועיות:

  • ענפי בעלי חיים: רפת, לול, בקר לבשר.
  • ענפי שדה וגן: גד"ש ומטעי אבוקדו.

סה"כ עובדים בחקלאות כ- 20 חברים ושכירים. כל הענפים מנוהלים ע"י חברי הקיבוץ. וגם רוב העובדים בחקלאות הם חברים. ענף הבקר לבשר אוחד עם הענף של משמר העמק ומנוהל ע"י חבר שלנו.


עובדי חוץ
ענף הולך וגדל, המהווה כיום 7% מן הערך המוסף של כלל המשק. סה"כ כ-70 חברים עובדים מחוץ לקיבוץ.

ענפונים

קיימים בעין השופט 25 ענפונים עם הכנסה כוללת צפוייה לשנת 2010 של קרוב לשלושה מיליון ש"ח. את מרבית הכנסותיו מקבל הקיבוץ משלושת מפעליו: מיברג, אלתם ומאג.

מברג:
המפעל נוסד ב - 1951 והוא הספק הגדול בארץ כיום לברגים ומוצרי כבישה קרה. במפעל עובדים כ- 60 חברים וכ- 50 שכירים, ועל לקוחותיו בשוק הישראלי נמנים יצרני מוצרי החשמל, חממות, קונסטרוקציות וכו', בשוק הייצוא, מתמחה המפעל במוצרים לתעשיית הרכב העולמית כגון: G.M ,OPEL ופיז'ו/ סיטרואן. בימים אלה עוסקים בפיתוח נוסף, שיבסס את המפעל בתעשיות הרכב של ארה"ב ובאירופה.

אלתם:
נוסד בשנת 1967 והוא המפעל המוביל בשוק המשנקים והמצתים לתאורה. במפעל עובדים כ- 95 חברים, ביניהם גם חברים בגילאי 80+, ו- 50 שכירים. המפעל מקיים קשרי שיתוף פעולה ומסחר עם המפעל המוביל באירופה ואסלו שוואבה, לייצור משנקים ואביזרי תאורה. קשר זה תורם להרחבת הידע והגדלת השווקים למוצרי המפעל. בנוסף, פיתח המפעל קווי מוצרים בתחומי הכבישה הקרה של פח וליפוף חוטי נחושת, המבוססים על היכולת והתשתית הטכנולוגית. בניין חדש נחנך לפני שנתיים. וכבר מאכלס שתי מחלקות פעילות.


מאג:
חברה חדשה. נוסדה בשנת 1999, משיתוף פעולה בין שני המפעלים הוותיקים של הקיבוץ. החברה מספקת מכלולים לתעשיית הרכב בארה"ב. צבר ההזמנות לשנים 2007-2003, היה כ- 35 מיליון $ לשנה. לחברה היו עד לפני זמן קצר קווי הרכבה בעין השופט שהועברו לאחרונה למפעל החברה בקלינטון טנסי. לקיבוץ 52% בבעלות על המפעל, וב- 48% הנוספים מחזיקים עמנו שני שותפים, כל אחד ב- 24%.

יגאל וילפנד.


קישורים חיצוניים

קטגוריה: ע