ערכו דף זה
שוחחו על דף זה
היסטוריית הדף
 
כדור עף

מתוך עינהשופטופדיה

הנבחרת שלנו - 1962
הנבחרת שלנו - 1962
נבחרת הכדורעף - 1964(עומדים משמאל - משה דנגור, בנימין רימון, רן קרייפין, גיורא ינאי, אחיעם שני, איתן רם  כורעים משמאל - אבירם חגי, עמי הלוי, מאיר רזניק, אמציה דיין)
נבחרת הכדורעף - 1964(עומדים משמאל - משה דנגור, בנימין רימון, רן קרייפין, גיורא ינאי, אחיעם שני, איתן רם כורעים משמאל - אבירם חגי, עמי הלוי, מאיר רזניק, אמציה דיין)
משחק נגד המעפיל - 1964
משחק נגד המעפיל - 1964
עולים לליגה לאומית - 1964
עולים לליגה לאומית - 1964
קבוצת הבנות בכדור עף עם איתן רם
קבוצת הבנות בכדור עף עם איתן רם

למשחק הכדורעף בעין-השופט שמור היה מקום מיוחד במרקם החיים החברתיים בשנות ה-60. שחקנים רבים מילאו באותם ימים תפקידים מרכזיים בקיבוץ וסביב הנבחרת התגבשה חבורה צעירה ותוססת. מעגל התומכים הרחב של נבחרת הכדורעף כלל את משפחות השחקנים, וכן חברי קיבוץ רבים כגון: ברוך רקובסקי, אליעזר לביא ואליעזר (דלילי) שניידר, שסייעו בניהול הקבוצה.
ילדי חברת הילדים נכחו בכל המשחקים וקראו קריאות עידוד ותמיכה. ניצחון או הפסד, קבעו את מצב הרוח הקיבוצי באותו שבוע. מלבד קבוצת הבוגרים, ששיחקה בליגה הלאומית או הארצית, קמו שלוש קבוצות פעילות מאוד: קבוצת הנוער, נבחרת הנשים וקבוצת הילדים. לכל קבוצה הוקצב זמן למשחק במגרש הספורט הפתוח ליד בריכת השחייה והאימונים התקיימו כמעט בכל מזג אוויר.

מי שנמנה עם אחת מהקבוצות המשחקות, זכה לכבוד גדול ולמעמד חשוב בקהילה. הקבוצות קיבלו את כל מה שהזדקקו לו: כדורים, נסיעות והוצאות קטנות. תקציב הספורט נשען על יכולת הקיבוץ אך מעולם לא הוגבל. לדוגמה: הנבחרת נסעה לתחרויות בטנדר בלבד, מלוויה נסעו במשאית מכוסה בברזנט. משחק הכדורעף בארץ נשלט על ידי התנועה הקיבוצית. כמעט וכל שחקני הקבוצות בליגות השונות (בנים ובנות) היו בני ההתיישבות העובדת. עם השנים נוצרו בין השחקנים גם קשרים חברתיים הנשמרים עד היום. כאשר שיחקה הנבחרת בקיבוץ דן, היא נסעה ערב קודם לכן, כי הקיבוץ היה רחוק מדי . . . נסיעה לנגבה חייבה התארגנות מיוחדת. כאשר שיחקה הנבחרת בקיבוץ סעד – משחק שחרץ גורל עלייתנו לליגה הלאומית – נרתם הקיבוץ כולו למבצע הליווי. לאחר הניצחון רקדנו (שחקנים וחברים) על המגרש ותמונותינו התפרסמו בעיתונים.

קצת פחות באור הזרקורים נמצאה קבוצת הנשים שלנו. את הקבוצה הקים ואימן במשך שנים איתן רם. בשנת 1965 כיכבה לראשונה נבחרת עין-השופט בליגה א'. ב-1968 עלתה הקבוצה לליגה הלאומית ושיחקה בה עד 1980. הישגיה הבולטים של נבחרת הנשים: זכייתה באליפות המדינה לבתי הספר התיכוניים שלוש פעמים, בגינה נסעה לאירופה כמייצגת הכדורעף הנשי. השחקניות שנמנו עם סגל הנבחרת הישראלית היו: בתיה רזניק, אורנה רוזנבלום, אורנה מן. בין הגברים בלטו: אבירם חגי, מאיר רזניק ודודו תור, ששיחקו בנבחרת הבוגרים של ישראל. כמה שחקני נוער השתתפו בסגל הנוער של ישראל. המאמנים הטובים ביותר בארץ רצו לאמן קבוצות מההתיישבות העובדת, מאחר שלכדורעף בתנועה הקיבוצית כולה היה מעמד מיוחד והמאמן זכה לעידוד ולהערכה. המאמנים שעבדו עם נבחרת עין השופט – שמם נקשר לענף הכדורעף הארצי ולהיסטוריה שלו:

  • מיכאל אטקין – בונה קבוצת הכדורעף שלנו ב- 1960, תושב טבעון.
  • מיכה שמבן – מקים ענף הכדורעף בישראל, מאמן-על. אימן אצלנו שנה אחת בלבד.
  • אהוד דקל – שחקן כדורעף, מהטובים בישראל, בן קיבוץ עין-שמר. פיתח קבוצה מוצלחת מאוד בעין השופט.
  • יובל ראובני – בן קיבוץ שער העמקים, מאמן מעולה.
  • סמי פוטינטלו – עולה מרומניה, הביא אלינו שיטות אימון מתקדמות.
  • איתן רם – שחקן ומאמן, בין השנים 1990-1960. כיהן מזכיר הענף בהתאחדות לספורט בשנות ה-70.

במשך השנים חלה נסיגה במעמד הכדורעף בעין-השופט. הצעירים בקיבוץ דבקו בתחומי עשייה אחרים, פנו ללימודים גבוהים, נסעו לחו"ל לזמן ממושך – וחלקם עזבו את הקיבוץ. קבוצות כדורעף שקמו באזור – קרבתן לחברה הקיבוצית הלכה פחתה עם השנים. במקומן עלו ופרחו קבוצות עירוניות, שהעבירו אליהן את השחקנים המצטיינים מהקיבוצים ופיתו אותם בתנאים כספיים. משנת 1980 אין יותר קבוצת נשים בכדורעף בעין-השופט. נבחרת הגברים חדלה לשחק ב-1991. הספורט הפך להיות תחרותי, אישי. מקצועות כגון טניס ושחייה הפכו לפופולאריים, וניכרים בהם הישגים יפים. היום מספר רב מאוד של חברים עוסק בספורט העממי: הליכה, ריצה, שחייה ורכיבה על אופניים. נבנה חדר כושר מפואר, הפעיל כמעט 24 שעות ביממה. ניתן לומר שבעין-השופט עברנו מספורט של אלופים לאלפים . . . ואולי יהיה זה רק לטובה.

איתן רם


מקור: http://wiki.keh.co.il/index.php/%D7%9B%D7%93%D7%95%D7%A8_%D7%A2%D7%A3

דף זה נצפה 6,604 פעמים. שונה לאחרונה ב - 11/09/2007 12:26

קטגוריה: כ