ערכו דף זה
שוחחו על דף זה
היסטוריית הדף
 
במב"ח

(הבדלים בין גרסאות)

גרסה מתאריך 12:13, 1 באוגוסט 2007 (עריכה)
Admin (שיחה | תרומות)
מ (במבח הועבר לשם במב"ח)
→ עבור להשוואת הגרסאות הקודמת
גרסה נוכחית (06:48, 11 בספטמבר 2007) (עריכה) (ביטול)
Admin (שיחה | תרומות)

 
(3 גרסאות אמצעיות לא מוצגות.)
שורה 1: שורה 1:
-[[תמונה:במבחיות_באלתם.jpg|left|thumb|250px|במבחיות באלתם]]+[[תמונה:במבחיות_באלתם.jpg|left|thumb|250px|במב"חיות באלתם]]
(במב"ח: בן משק בשנת חופש) (במב"ח: בן משק בשנת חופש)
שורה 8: שורה 8:
המצב שנוצר למעשה הוא מעין חילופי צעירים בין הקיבוצים - עניין מבורך לכשעצמו: הקיבוצים העדיפו העסקתם של בני-קיבוצים על פני שכירים אחרים, והבמב"חים בקיבוץ זכו למעמד שעלה אף על מעמדם של המתנדבים מבחינת האטרקציה החברתית וההזדמנויות הרומנטיות החדשות. המצב שנוצר למעשה הוא מעין חילופי צעירים בין הקיבוצים - עניין מבורך לכשעצמו: הקיבוצים העדיפו העסקתם של בני-קיבוצים על פני שכירים אחרים, והבמב"חים בקיבוץ זכו למעמד שעלה אף על מעמדם של המתנדבים מבחינת האטרקציה החברתית וההזדמנויות הרומנטיות החדשות.
-ברבות הימים ועם השינויים שחלו בינתיים בקיבוצים, התקבלו הסדרים המאפשרים העסקתם של בני-הקיבוץ בשכר בקיבוצם, עצמאות כלכלית, או קבלת מענק בתום תקופת עבודה מוגדרת. הסדרים אלה מאפשרים כיום לצעירים למלא את צורכיהם הפיננסיים למימוש תכניותיהם, מבלי שיצטרכו לצאת מהקיבוץ ודומה שכל הצדדים יוצאים מהם מורווחים. .+ברבות הימים ועם השינויים שחלו בינתיים בקיבוצים, התקבלו הסדרים המאפשרים העסקתם של בני-הקיבוץ בשכר בקיבוצם, עצמאות כלכלית, או קבלת מענק בתום תקופת עבודה מוגדרת. הסדרים אלה מאפשרים כיום לצעירים למלא את צורכיהם הפיננסיים למימוש תכניותיהם, מבלי שיצטרכו לצאת מהקיבוץ ודומה שכל הצדדים יוצאים מהם מורווחים.<br /><br />צור קרמר
 + 
 + 
 +[[Category:ב]]

גרסה נוכחית

במב"חיות באלתם
במב"חיות באלתם

(במב"ח: בן משק בשנת חופש)

עם השנים הלך וגבר הצורך הקפיטליסטי של בני-קיבוץ המשתחררים מהצבא לגייס בזמן הקצר ביותר סכום כסף גדול ככל האפשר – סכום שיספיק למימוש תוכניותיהם האזרחיות, ובעיקר לטיולים חובקי עולם שנהיו כבר מזמן חלק ממסלול הצעירים השגרתי . צורך זה התנגש במגמה וברצון להשארת הצעירים בקיבוץ לתקופה של שנה לפחות לאחר שחרורם. בתקופה זו של טרום הסדרי עבודה תמורת מענק לא ניתן היה, במסגרת עקרונות הקיבוץ השיתופי ותקנוניו, לאפשר לצעיר להרוויח סכום זה מעבודתו בקיבוץ . הפתרון הנוח והרווח ביותר בעבור הצעירים היה למצוא עבודה כשכירים בקיבוץ אחר שמעמדם בו הוגדר כבמב"חים. ככאלה היו משוחררים ממגבלות שוויון ערך העבודה ודומיהן ויכלו להרוויח סכום נאה תמורת עבודתם המאומצת.

המצב שנוצר למעשה הוא מעין חילופי צעירים בין הקיבוצים - עניין מבורך לכשעצמו: הקיבוצים העדיפו העסקתם של בני-קיבוצים על פני שכירים אחרים, והבמב"חים בקיבוץ זכו למעמד שעלה אף על מעמדם של המתנדבים מבחינת האטרקציה החברתית וההזדמנויות הרומנטיות החדשות.

ברבות הימים ועם השינויים שחלו בינתיים בקיבוצים, התקבלו הסדרים המאפשרים העסקתם של בני-הקיבוץ בשכר בקיבוצם, עצמאות כלכלית, או קבלת מענק בתום תקופת עבודה מוגדרת. הסדרים אלה מאפשרים כיום לצעירים למלא את צורכיהם הפיננסיים למימוש תכניותיהם, מבלי שיצטרכו לצאת מהקיבוץ ודומה שכל הצדדים יוצאים מהם מורווחים.

צור קרמר

קטגוריה: ב