ערכו דף זה
שוחחו על דף זה
היסטוריית הדף
 
בית הקברות

(הבדלים בין גרסאות)

גרסה מתאריך 06:45, 11 בספטמבר 2007 (עריכה)
Admin (שיחה | תרומות)

→ עבור להשוואת הגרסאות הקודמת
גרסה נוכחית (15:48, 26 בנובמבר 2008) (עריכה) (ביטול)
יגאל (שיחה | תרומות)

 
(2 גרסאות אמצעיות לא מוצגות.)
שורה 9: שורה 9:
ההלוויה בעין-השופט יוצאת מן המועדון לחבר חצי שעה לאחר שבני המשפחה מקבלים את האבלים בו . הולכים במסע רגלי מן המועדון לחבר עד לבית הקברות , שם ברחבה נישאים ההספדים ומושמע קטע מוסיקלי , לאחר מכן נלקח הארון ומובל אלי קבר. במקרים שהמשפחה מבקשת לעשות גם טכס דתי ולקרוא פרקי תהילים או את הקדיש , הדבר נעשה ליד הקבר הפתוח. לאחר הקבורה מקיימות רוב המשפחות את השבעה בביתם. ההלוויה בעין-השופט יוצאת מן המועדון לחבר חצי שעה לאחר שבני המשפחה מקבלים את האבלים בו . הולכים במסע רגלי מן המועדון לחבר עד לבית הקברות , שם ברחבה נישאים ההספדים ומושמע קטע מוסיקלי , לאחר מכן נלקח הארון ומובל אלי קבר. במקרים שהמשפחה מבקשת לעשות גם טכס דתי ולקרוא פרקי תהילים או את הקדיש , הדבר נעשה ליד הקבר הפתוח. לאחר הקבורה מקיימות רוב המשפחות את השבעה בביתם.
-בבית הקברות נמצאים היום 273 קברים.<br /> <br />יגאל וילפנד+בבית הקברות נמצאים היום מעל ל- 300 קברים.
 +<br /> <br />יגאל וילפנד
[[Category:ב]] [[Category:ב]]

גרסה נוכחית

הלווית אליעזר קרונגולד ואפרים טיקטין - 1938
הלווית אליעזר קרונגולד ואפרים טיקטין - 1938
מראה בית הקברות בשנות השישים
מראה בית הקברות בשנות השישים
בית הקברות - 1975
בית הקברות - 1975


8/4/1938 ..אפרים טיקטין ואליעזר קרונגולד נרצחו ביריות כנופיות מרצחים בדרך יקנעם-עין-השופט.. באנו הנה מתוך אהבת חים, רצינו לחיות ועל כן לא יראנו גם את המוות".. יונה ינאי
אנשי ג'וערה אין להם דרך אחרת מאשר זו בה נרצחו אפרים ואליעזר, יואש ויצחק. אנשי משמר העמק באו ללוויה באותו שביל המוות בה נרצח אברהם גולדשגר, כי אין להם שביל אחר. הנזכור זאת תמיד ובכל מעשה שאנחנו עושים, בחול ובחג? הנדע כי אנו, המהלכים כאן לבטח, בכוחם של ההם בגוערה נהלך? כי דמם השפוך, דמנו הוא , וכי יללתם החנוקה, יללת ליבנו.
(ברכה חבס - עיתונאית בעיתון- דבר 1938)

בית הקברות הוקם באפריל 1938 כאשר נכרו הקברים הראשונים של אפרים טיקטין ואליעזר קרונגלד (לולק) שנרצחו מן המארב בעת חוזרם מן העבודה ברמת השניים לג'וערה. המקום נמצא על גבעה מרוחקת כ- 500 מ' מג'וערה , צפונית מזרחית לה. אפרים ולולק נקברו ביחד בקבר גדול שלידו במשך השנים היו עורכים אזכרות. לאחר המעבר לעין-השופט ב- אוקטובר 1938 גדל המרחק לבית הקברות לכדי ק"מ וחצי. בתחילה לא הפריע הדבר לחברים הצעירים אך עם עבור השנים והתבגרות החברים הפכה שאלת המרחק הגדול להליכה ברגל שהייתה ועודנה נהוגה לשאלה המחייבת שיקול נוסף . בעשרים השנים האחרונות דנו בנושא המרחק לא פעם והיו יוזמות שקמו וגוועו באותה המהירות לפתוח אתר חדש, קרוב יותר , או אף להעביר את הקברים לאתר כזה . אך בפועל לא שונו הדברים ורק הכשירו שטח נוסף בבית הקברות וטרסות להוספת קברים.

ההלוויה בעין-השופט יוצאת מן המועדון לחבר חצי שעה לאחר שבני המשפחה מקבלים את האבלים בו . הולכים במסע רגלי מן המועדון לחבר עד לבית הקברות , שם ברחבה נישאים ההספדים ומושמע קטע מוסיקלי , לאחר מכן נלקח הארון ומובל אלי קבר. במקרים שהמשפחה מבקשת לעשות גם טכס דתי ולקרוא פרקי תהילים או את הקדיש , הדבר נעשה ליד הקבר הפתוח. לאחר הקבורה מקיימות רוב המשפחות את השבעה בביתם. בבית הקברות נמצאים היום מעל ל- 300 קברים.

יגאל וילפנד

קטגוריה: ב